آَشنایی با مضرات و خواص فلفل سیاهفلفلهای انواع متفاوتی دارند. یکی از انواع پرمصرف دانههای فلفلی، فلفل سیاه است. اگر میخواهید با خواص فلفل سیاه بیشتر آشنا شوید پیشنهاد میکنیم ادامه مطلب را از دست ندهید.
خواص فلفل سیاه
فلفل سیاه
فلفل سیاه از دسته میوههای سیاهرنگ گیاه فلفل است که خشکشده و به مصرف رسانده میشود. این گیاه درواقع بومی هند بوده و از دسته گیاهان روندهای است که برای استفاده از میوهاش کشت میشود. میوه این گیاه طعمی تند و مطبوع داشته و بوی مطبوعی نیز دارد. به همین خاطر بهعنوان ادویه و چاشنی در غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. در یونان قدیم بهقدری برای فلفل سیاه ارزش قائل بودند که از فلفل سیاه بهعنوان هدیه نیز استفاده میشد.
همچنین در کتابهایی تاریخی آمده است که در قرون وسطی از فلفل سیاه بهعنوان سرمایه افراد نام برده میشد و سرمایه هرکس را بر اساس میزان فلفل سیاهی که ذخیره داشت میسنجیدند. پزشکان طب سنتی هند معتقدند میل کردن یک فنجان قهوه سیاه در اول صبح به همراه کمی پودر فلفل سیاه میتواند برای سلامتی هر فردی مفید باشد. خواص فلفل سیاه بیش از آن چیزی است که اغلب مردم گمان میکنند؛ که در ادامه به این خواص خواهیم پرداخت.
خواص فلفل سیاه
خواص فلفل سیاه
در ادامه به خواص فلفل سیاه اشاره شده و در مورد هرکدام از این خواص بهطور مختصر صحبت شده است.
مقوی معده: فلفل سیاه مقوی معده است؛ و خواص بادشکنی دارد.
مقوی حافظه: مصرف پودر فلفل سیاه میتواند به تقویت اعصاب و حافظه کمک کند.
مسکن طبیعی: فلفل سیاه همانطور که گفته شد مقوی اعصاب بوده و به همین خاطر بهعنوان یک مسکن طبیعی برای دردهای عصبی نیز کاربرد دارد.
ادرارآور: دانه فلفل سیاه ادرارآور بوده و باعث افزایش تعریق بدن میگردد.
فلفل سیاه آنتیاکسیدانی قوی: یکی از خواص فلفل سیاه خاصیت آنتیاکسیدانی آن است. مصرف فلفل سیاه به جلوگیری از ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی عروقی بسیار مؤثر است.
تمیز کننده خون: مصرف پودر فلفل سیاه به رقیق شدن خون فرد کمک میکند و همچنین عروق را تمیز میکند.
خواص فلفل سیاه
استفاده از خواص فلفل سیاه در درمان بیماریها
تنوع زیاد در خواص فلفل سیاه باعث شده تا این دانه گیاهی در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار بگیرد:
از فلفل سیاه در رفع رطوبت بینی و معده استفاده میشود. بهتر است از دانه فلفل سیاه همراه با مویز استفاده گردد.
برای کسانی که به جزام مبتلا هستند نیز معمولاً مصرف فلفل سیاه تجویز میشود؛ و دانه این گیاه برای درمان جزام مفید است.
سنگ کلیه: برای دفع سنگ کلیه از مجاری ادراری از دمکرده برگ گیاه فلفل سیاه همراه دانه آن استفاده میگردد.
دنداندرد: یکی از خواص فلفل سیاه تسکین دادن دردهای عصبی مانند دنداندرد است. حبه قندی را ذوب کنید و پودر فلفل سیاه را به آن بیفزایید. حال آن را در سوراخ دندان بگنجانید. درد دندان آرام میشود.
رفع تب و لرز: از جوشانده این دانه گیاهی برای رفع تب و لرز استفاده میگردد.
درمان پیسی: در دانه فلفل سیاه مقادیر فراوانی پیپرین موجود است که به تولید رنگ دانه پوست کمک میکند.
رفع یبوست: از خواص فلفل سیاه در درمان یبوست نیز استفاده میشود. جوشانده این دانه فلفلی برای رفع یبوست مفید است.
هضم غذا: فلفل سیاه باعث تحریک پرزهای چشایی شده و موجب میشود پیامی به معده صادر شود و در نتیجه سطح اسید هیدروکلریک معده افزایش یابد.
از فلفل سیاه در درمان انواع اسهال خونی و تابستانه نیز میتوان استفاده کرد.
یکی از خواص فلفل سیاه این است که از ضماد آن نیز میتوان در درمان بیماریها استفاده کرد. بهعنوان مثال:
برای رفع سفیدک ناخن
استفاده از ماساژ با ضماد برای بیحس کردن اعضای بدن
جهت رفع موخوره همراه با ترکیب پیاز و نمک
خواص فلفل سیاه
مضرات مصرف فلفل سیاه
از جمله مضرات مصرف فلفل سیاه میتوان به این موارد اشاره کرد:
مصرف فلفل برای کسانی که ناراحتی معده دارند مناسب نیست.
مصرف فلفل برای زنان باردار مضر است.
زیادهروی در مصرف باعث تاریکی چشم میگردد.
زیادهروی در مصرف فلفل برای بیماران پروستاتی، کمخونی، دستگاههای گوارش و کلیهای مضر است.
مجله اینترنتی الهام مگ