ناخن ها جدای اینکه یکی از اجزای زیبای بدن هستند، اولین جزئی از بدن بوده که کمبود هر موردی را به سرعت نشان می دهند. پزشکان معتقدن سالم بودن بدن را از همین 20 ناخن به راحتی می توان تشخیص داد.
صفحات ناخن بزرگترین جز ناخن ها هستند که در تمام طول عمر رشد می کنند، اما یکی از مشکلات اساسی این صفحات، لایه لایه شدن آن است که علاوه بر اینکه در ظاهر آن تاثیر گذار است نشان دهنده ی یک سری مشکلات نیز می باشد. در این مطلب می خواهیم علت های لایه لایه شدن ناخن ها و راه کار های درمانی آن را برایتان بنویسیم:
علت لایه لایه شدن ناخن ها:
لایه لایه شدن ناخن ها علت مختلفی دارد اما از اصلی ترین و عمده ترین علل آن رطوبت و استفاده از شوینده های متعدد است. رطوبت بیش از حد ناخن ها را ضعیف کرده و آن ها را نرم می کند در نتیجه باعث آسیب پذیری بیشتر ناخن ها می شود.
یکی دیگر از علت های عمده لایه لایه شدن ناخن ها تیروئید می باشد. از علائم تیروئید ضعف، خستگی، افزایش وزن ناخواسته و درد مفاصل می باشد و کم کاری تیروئید باعث شده که ویتامین ها جذب بدن نشود و اولین عامل کمبود ویتامین در ناخن ها نمایان می شود.
در زیر به دیگر مواردی که باعث لایه لایه شدن ناخن ها می شود اشاره داریم:
کمبود آهن _کم خونی_ کم آبی بدن و همچنین عوامل بیرونی همچون استفاده نکردن از دستکش هنگام شستن ظرف ها _کندن لاک ها به جای استفاده از لاک پاک کن_ سوهان کشیدن زیاد، زیاد ماندن در مکان های گرم و مرطوب این ها نیز عواملی هستند که باعث لایه لایه شدن ناخن ها می شوند.
اما روش های درمان این مسئله:
برای درمان اولین کاری که بهتر است انجام دهید این است که از شستن مدام دستها جلوگیری کنید و حدالمقدور
ناخن های خود را کوتاه نگه دارید. استفاده از لاک را به حداقل رسانده و به هیچ وجه به ناخن های خود ژل های اکریلیک نزنید.
خوردن غذاهای غنی از آهن همچون: اسفناج، تخم کدو، حبوبات، جگر و گوشت قرمز به تامین آهن بدن و در نهایت به بهبود ناخن ها کمک می کند.
سعی کنید ناخن هایتان را به شکل گرد سوهان بزنید، این کار باعث می شود ناخن هایتان کم تر بشکنند و در نتیجه به محافظت از آنها کمک می کند.
در صورت وجود از
کرم های تقویت کننده ناخن یا در غیر این صورت از روغن زیتون استفاده کنید. به این صورت که کمی روغن زیتون به تمامی ناخن هایتان بزنید و روی آن دستکش و یا جوراب بپوشید و بگذارید حداقل یک ساعت بماند.
منبع :
توبیستی